Kas teadsid, et lasanjet annab väga edukalt ka suvikõrvitsast ning pealekauba veel tervislikult? Maitsemeel jagab toitumisnõustaja Laura Kivisoo poolt koostatud isuäratavat ja kodust retsepti.
Maitsemeel soovitab: suvikõrvitsa lasanje
Vaja läheb:
1 suvikõrvits
350 g mahedat Bolognese kastet
200 g kalkunihakkliha või 300 g meelepäraseid seeni
400 g punaseid ube
3-4 tk mozarella juustu palli (mozarella kirsid)
Himaalaja soola
Tee nõnda:
Lõika suvikõrvits pooleks ja seejärel pikkupidi õhukesteks viiludeks. Aseta viilud sõelale nõrguma ja iga kihi vahele veidi soola. Nõruta vähemalt tunnike.
Samal ajal prae pannil hakkliha või seened. Kui need on läbi küpsenud, siis lisa juurde Bolognese kaste ja kuumuta. Kõige viimasena lisa juurde korralikult loputatud ja nõrutatud oad ning tõsta toit pliidilt ära.
Pühi suvikõrvitsa viiludelt köögipaberiga ära sool ja tekkinud vesi. Lao ahjuvormi põhja üks kiht suvikõrvitsa viile ja seejärel laota peale kiht hakklihasegu. Mõlemat kihti peaks saama kolm.
Kõige peale jäta õhuke kiht hakklihasegu ning selle peale viilutatud mozarella pallid.
Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 200 kraadi juures 30 minutit. Suvikõrvits küpseb kiiresti! Retsepti kogused on võetud väikese, 20 x 11 cm vormi kohta.
Retsepti autor: toitumisnõustaja Laura Kivisoo koostöös Loodusvägi OÜ-ga.