Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Koduse ideaalse kohvi saladus peitub ühes üllatavas koostisosas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: pixabay.com

Selleks, et kohvijoomiskogemus oleks eriline nauding, tuleks joogile lisada midagi, mis esmapilgul õige kummaline tunduda võib.

Ükskõik, kas sa armastad presskannu-, masina- või tassikohvi, tasuks sinna lisada üks üsna üllatav komponent, et kohvielamus veelgi võimsamaks muuta, soovitab Reader´s Digest. 

Suhkru võiks kohvist kindlasti välja jätta – see ei anna maitseelamusele mitte midagi juurde ega ole hea ka tervisele. Küll aga tasuks tassi kohvi peale lisada noaotsatäis soola. 

See teeb kohvi maitse oluliselt mõnusamaks ja võtab maha teravust ning kibedust, mis kohvil mõnikord olema kipub. Sool nimelt neutraliseerib või kõrvaldab kibedat maitset. 

Kohviube võib juba jahvatada koos tibakese soolaga, nii ei pea soola enam hiljem eraldi lisama. 

Kui tahad kohvi maitsega veelgi eksperimenteerida, võid sinna lisada kakaopulbrit, kaneeli, lavendlit ja vanilje- või kookoseekstrakti. 

Tagasi üles