Tasub teada: biojäätmete kogumismeetod, mis säästab ebameeldivast lõhnast

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas kogud sina oma biojäätmeid?
Kuidas kogud sina oma biojäätmeid? Foto: PantherMedia/Scanpix

Biojäätmete kogumiseks on veel üks väärt moodus, mida paljud ei pruukinud veel teada.

Biojäätmed moodustavad lõviosa Eesti majapidamistes tekkivast prügist. Biomaterjalis sisalduvaid aineid on meie keskkonna huvides mõttekas ringlusse suunata - väheneb ju nii meie ökoloogiline jalajälg kui keskkonna kahjude ulatus.

Biojäätmetest eralduv lõhn võib aga üsna lühikese ajaga täita kogu majapidamise. Väljaanne huffpost.com pakub selleks puhuks kiiduväärt alternatiivi, mille abil ennetada ebameeldiva haisu levimist biojäätmete kogumiskastist eluruumidesse.

Unusta kappidesse ning sahtlitesse peidetud kogumiskontereid ning kompostikastid ning leia oma eelarves ruumi õhukindlatele ning korduvkasutatavatele silikoonist toidusäilitusnõudele või -kottidele. Äraviskamisele kuuluvatele jäätmetele tuleb seejärel oma külmkapis veidi ruumi leida - külmutatud toidujäätmete aroomid ei tohiks külmakambrist edasi kanduda.

Proovi järele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles