Lastekirjanik Mika Keränen: teen süüa vaid väga korralikust ja kodumaisest toorainest

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mika Keränen erakogu

Tartus resideeruv, soome rahvusest lastekirjanik Mika Keränen ütleb, et eelistab süüa teha üksnes kvaliteetsest ja naturaalsest toorainest. Muide, suure osa vajaliku toidukraami ostab kirjanikuhärra kas turult või väikepoodidest. 

Et kirjaniku elu on kirju nagu rahvariidevöö, ei jõua lastekirjanik Mika Keränen tihtipeale ise kodus kokata. Ent armastab seda sellegipoolest. 

«Teen kodus ise süüa hea meelega, ent seda ainult parimatest naturaalsetest toiduainetest, mida saab turult või pisikestest poodidest,» avaldas Keränen.

«Valin toidukaupa vastavalt aastaajale. Kui me ise kohalikku parimat Eesti toitu ei osta, kes siis veel,» jätkas ta retooriliselt. 

«Kõlab ehk liigagi uhkelt, aga just nii ma mõtlengi,» lisas ta.

Keränen rääkis, et rämpstoitu sööb ta (peamiselt Tartu) linna peal kiirustades ikka vahel, aga kodus mitte kunagi. 

Keräneni lemmikrestoranid Tartus on La Dolce Vita ja Krempel.

Keräneni lemmikroog on värske ehk sügavkülmutamata Eesti kala ja hautatud liha.

«Kala eelistan ma muidugi praadida võis. Suvel grillin kala, või matan ajalehtedega lõkke alla,» naeris kirjanik.

«See on kõige kergem viis kalast süüa teha. Armastan ka hautada liha, aga enne tuleb see kergelt praadida,» jätkas ta.

«Ega ma sugugi iga päev ei tee süüa, aga muidu mulle ikka väga meeldib kokkamine. Eile saabus mulle näiteks külla Contra ja ma tegin talle hakklihakastet,» jutustas Keränen elavalt.

Üleüldse armastab mees enda sõnul lihtsaid toite. «Maitseainetega olen pigem ettevaatlik. Panen veidi soola ja musta pipart ja piisab,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles