Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga.
Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga. Foto: Britt Paju

Anni Rahula sõnul on tema pere suureks lemmikuks kanaliha. Selleks, et toit ei muutuks igavaks, katsetab ta erinevaid retsepte ja taaselustab ka vanu lemmikuid. Üheks viimase aja hitiks on tema jaoks osutunud kanakotletid.

Talleggi saadik Anni Rahula tõdeb, kotletid ei ole talle just alati seostunud esmajoones kanafilee hakklihaga. Levinumaks valikuks on ikka veise-või sealihakotletid, mis paljudel just lapsepõlvest meeles püsivad. «Millegipärast arvatakse, et kotletid ja kanafilee ei käi kokku. Imestan ka ise, et nii hilja kanakotlettide valmistamiseni jõudsin. Samas olen õnnelik, et seda proovisin, sest tulemus on tõesti ülimaitsev. Kogu pere on vaimustuses,» kinnitab Anni Rahula ja soovitab toidublogija Britt Paju retsepti järgi valmistatud hõrkusid kanakotlette bataadi-lillkapsatambiga.

Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga

Kahele-kolmele

  • 300 g kanafilee hakkliha
  • 1 muna
  • 0,5 küüslauguküünt
  • 1 porgand
  • 1 sl kaera- või riisijahu
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 0,5 tl soola
  • õli
  • musta pipart

Köögiviljatamp:

  • 300 g bataati
  • 150 g lillkapsast
  • 1 dl mandlipiima
  • 0,5 küüslauguküünt
  • näpuotsaga Cayenne’i pipart
  • soola, hakitud murulauku või peterselli

Koori porgand ja riivi peene riiviga ja kuumuta paari minuti jooksul kergelt pannil oliiviõlis. Lisa pressitud või hoolikalt hakitud küüslauk ja sega teiste kotleti koostisainetega korralikult kokku. Vormi märgade käte abil saadud massist u 6 kotletti ja pruunista neid keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt 2 minutit. Järelküpseta 180-kraadises ahjus veel ca 6 minutit või lase pannil kaane all ligikaudu sama kaua tõmmata. Kotlet peaks näpuga vajutades jääma kergelt vetruv, kuid mitte tuntavalt kõva ega pehme.

Bataadi-lillkapsatambi valmistamiseks koori ja tükelda bataat ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 10 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Kurna ja tambi pudrunuiaga või pressi läbi kartulipressi ning sega. Kui soovid pehmemat püreed võid kasutada ka saumikserit. Kuumuta mandlipiim ja sega vähehaaval tambi hulka. Maitsesta soola, Cayenne'i pipra ja maitserohelisega ning serveeri koos kotlettidega.

Tagasi üles