Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maitsemeel soovitab: Tai stiilis riisipuder

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisiputru annab valmistada vägagi mitmel moel. Näiteks taipäraselt.
Riisiputru annab valmistada vägagi mitmel moel. Näiteks taipäraselt. Foto: Loodusvägi

Tahaksid katsetada midagi teistmoodi? Usu, ka igapäevast hommikuputru annab teha pisut teisiti. Maitsemeel soovitab läheneda hommikupudrule taipäraselt.  

Maitsemeel soovitab läheneda hommikupudrule taipäraselt ning toob lugejani OÜ Loodusvägi ning Vickie Bo koostöös väljatöötatud retsepti.

Tai stiilis riisipuder (neljale)

Vaja läheb:

250 gr pudruriisi

250 ml vett

400 ml kookospiima

200 ml mandlipiima (võib kasutada ka samas koguses kookospiima)

3 spl kookoshelbeid

1 küps mango

2 spl agaavisiirupit (lisa maitse järgi, sest mango, kookospiim ja helbed on juba magusad)

1 tl vaniljeekstrakti

0,5 laimi mahl

Näpuotsaga soola

Serveerimiseks laimikoor, kookoshelbed, kakaonibsid, seemned, pähklid vms

Tee nõnda:

Pane vesi keema, lisa riis ja näpuotsatäis soola. Keeda umbes 10 minutit. Lisa piimad ja kuumuta segades keemiseni ning seejärel hauta madalal kuumusel 25-30 minutit, kuni riis on pehme.

Vahepeal rösti kuival pannil kookoshelbed keskmisel kuumusel mõne minutiga kuldpruuniks. Vala taldrikule ja lase jahtuda. Koori ja tükelda mango.

Kui riis on valmis, sega selle sisse röstitud kookoshelbed, mangotükid, agaavisiirup, vaniljeesktrakt ja laimimahl.

Kata pott kaanega ning lase veel 2-3 minutit seista.

Jaga puder kaussidesse ja puista peale meelepäraseid lisandeid.

Edukat katsetamist! 

Märksõnad

Tagasi üles