Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: banaanikooremuffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig toitu juba naljalt ära ei viska. Esiteks sellepärast, et söömine on lihtsalt üks tore tegevus. Aga teiseks sellepärast, et midagi ei tohi raisku lasta. 

Vaja läheb:

  • 2 banaani koored
  • 60 g datleid (nii pehmeid kui võimalik)
  • 1 banaan (ilma kooreta)
  • 150 g Kreeka jogurtit
  • 3 muna
  • 140 g täisteranisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Näpuotsaga soola
  • 150 g Kreeka jogurtit
  • 150 g toorjuustu
  • 1 tl vedelamat mett
  • 1 tl vaniljeekstrakti
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Kõigepealt sebi endale kuskilt ökobanaanid, pese need korralikult ära ja eemalda neist banaani sisu ning koorelt mõlemad tugevad otsad. Koored viska potti ning keeda neid umbes 10 minutit, seejärel kurna ning loputa veelkord.

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Viska banaanikoorte juurde potti datlid, banaan, 150 g jogurtit ja munad - surista kõik saumikseriga nii ühtlaseks kui suudad.

Sega jahu küpsetuspulbri ning soolaga, lisa siis taignale ja surista saumikseriga segamini.

Kalla minimuffini vormidesse ning küpseta umbes 25-30 minutit.

Glasuuriks sega omavahel kokku jogurt, toorjuust, suts mett ning vaniljeekstrakti.

Kata jahtunud koogikesed kreemiga ning lase kõigil mõistatada, mis nende sees on.

Tagasi üles