Mis siis, et sügis käes on – salat sobib igal aastaajal lauale. Ja sügisel sobib eriti hästi selline salat, kus on hunnikutes supertervislikku lehtkapsast, toitvat bataati ning proteiinirikkaid musti ubasid, teab toidublogija Kadri Raig.
Retseptisoovitus: bataadi-lehtkapsa supersalat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 200 g bataati
- 0,5 tl õli
- Maitse järgi soola ja Cayenne’i pipart
- 3 spl kõrvitsaseemneid
- 200 g lehtkapsast
- 2 tl oliiviõli
- 0,5 apelsinist pigistatud mahl
- 480 g konserveeritud musti ube (2 purki, külma veega üle loputatud)
- 1 punane sibul
- 0,5 väiksemat granaatõuna
- 1 väiksem punane õun
Eelkuumuta ahi 250 kraadini, samal ajal koori ja tükelda bataat umbes 2 cm kuubikuteks.
Viska bataat ahjuplaadile, piserda kergelt õliga ning maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga.
Viska 15 minutiks ahju. Umbes 3 minutit enne bataadi valmimist viska ahju ka kõrvitsaseemned.
Tõsta ahjuplaat välja ning lase bataadil ja seemnetel jahtuda.
Lehtkapsalt eemalda tugevad rootsud ning haki lehed pisut peenemaks.
Sega need kokku oliiviõli, veidikese soola ning apelsinimahlaga ja masseeri käte vahel korralikult läbi.
Haki sibul võimalikult peenelt, puhasta granaatõun seemneteks ning viiluta ka õun õhukeselt.
Sega kõik omavahel kokku ning maitsesta vajadusel veel soolaga.