Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maitsemeel soovitab: Anni Rahula kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Anni Rahula

Anni Rahula sõnul on tema pere suureks lemmikuks kanaliha, mida naine kõikvõimalikel erinevatel meetoditel ka valmistab. Et toit ei muutuks üksluiseks, katsetab ta erinevaid retsepte ja vahel taaselustab ka vanu lemmikuid. 

Anni Rahula sõnul ei ole talle kotletid just alati seostunud esmajoones kanafilee hakklihaga. Levinumaks valikuks on ikka veise-või sealihakotletid, mis paljudel just lapsepõlvest meeles püsivad.

«Millegipärast arvatakse, et kotletid ja kanafilee ei käi kokku. Imestan ka ise, et nii hilja kanakotletide valmistamiseni jõudsin. Samas olen õnnelik, et seda Britt Paju retsepti märkama juhtusin ja ära proovisin, sest tulemus on tõesti ülimaitsev. Kogu pere on vaimustuses,» kinnitas Anni Rahula.

Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga

Kahele-kolmele

300 g kanafilee hakkliha

1 muna

0,5 küüslauguküünt

1 porgand

1 sl kaera- või riisijahu

1 sl hakitud peterselli

0,5 tl soola

õli

musta pipart

Köögiviljatamp:

300 g bataati

150 g lillkapsast

1 dl mandlipiima

0,5 küüslauguküünt

näpuotsaga cayenne’i pipart

soola, hakitud murulauku või peterselli

Tee nõnda:

Koori porgand, riivi peene riiviga ja kuumuta paari minuti jooksul kergelt pannil oliiviõlis. Lisa pressitud või hoolikalt hakitud küüslauk ja sega teiste kotleti koostisainetega korralikult kokku.

Vormi märgade käte abil saadud massist umbes kuus kotletti ja pruunista neid keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt kaks minutit. Järelküpseta 180-kraadises ahjus veel ca kuus minutit või lase pannil kaane all ligikaudu sama kaua tõmmata.

Kotlet peaks näpuga vajutades jääma kergelt vetruv, kuid mitte tuntavalt kõva ega pehme.

Bataadi-lillkapsatambi valmistamiseks koori ja tükelda bataat ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes viis minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel kümmekond minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed.

Kurna ja tambi pudrunuiaga või pressi läbi kartulipressi ning sega. Kui soovid pehmemat püreed võid kasutada ka saumikserit. Kuumuta mandlipiim ja sega vähehaaval tambi hulka. Maitsesta soola, Cayenne`i pipra ja maitserohelisega ning serveeri koos kotlettidega.

Retsepti autor: Britt Paju

Tagasi üles