Iga majaomanik saab katuse eluiga oluliselt pikendada

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et katus vastu peaks, ei piisa kvaliteetsest paigaldusest: seda tuleb ka regulaarselt hooldada.
Et katus vastu peaks, ei piisa kvaliteetsest paigaldusest: seda tuleb ka regulaarselt hooldada. Foto: Ronalds Stikans/PantherMedia/Scanpix

Ükski katus, olgu see paigaldatud kui tahes professionaalselt, ei pea kaua vastu, kui seda hiljem korralikult ei hooldata. Regulaarne ja oskuslik hooldus pikendab katuse eluiga kümneid aastaid, tänu sellele tasub sellesse suhtuda täie tõsidusega: katusevahetus pole ju odav lõbu. Et katuse korrasolekus kindel olla, tuleb see üle vaadata kaks korda aastas – kevadel ja sügisel.

«Katusele mõjuvad talvel ühed ja suvel teised tegurid. Peale külma ja sooja on olulised näiteks veel päike, tuul, sademed ja inimtegevus,» räägib Evari Ehituse esindaja Rein Kala.

«Talvel on külm, materjal tõmbub külmaga kokku ehk kahaneb. Suvel on soe, materjal suureneb ehk paisub. Temperatuuri muutumisega materjal liigub, annab järele, võib puruneda ja katus ei pruugi täita enam oma ülesannet,» märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles