Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kuum kanasupp külmetuse vastu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kanasupp.
Kanasupp. Foto: Ildi Papp / PantherMedia / Scanpix

Ida-Tallinna Keskhaigla dieedinõustaja ja Maxima toitumisterapeut Elle Kalamägi soovitab külmetushaiguste korral otsida abi tervistavatest toiduainetest. Näitena toob ta kanasupi, mille osas on ka uuringud kinnitanud, et see on kerge antibiootilise toimega, tõhus abivahend kurnatud organismi tugevdamisel.

Elle jagab külmetushaigustega võitlemiseks kanasupi retsepti. Retsepti kogus vastab kuuele portsjonile.

Puljong:

  • 1 supikana
  • 3 väikest puhastatud sibulat
  • 1 pikuti neljaks lõigatud puhastatud porgandit
  • 6 purustatud küüslauguküünt
  • Jupike viilutatud ingverit
  • 10 tera musta pipart
  • 2 nelgitera
  • Soola maitsestamiseks

Supp:

  • 1-2 spl peenestatud küüslauku
  • 1-2 spl peenestatud ingverit
  • 2 peeneks hakitud tšillipiprakauna
  • 4 jämedalt hakitud rohelise sibula vart
  • Soola ja pipart maitsestamiseks

Tee nii:

Pese kana seest ja väljast ning pane suurde potti. Suru nelgid ühe sibula sisse, ülejäänud sibulad lõika veeranditeks. Lisa potti sibul, porgand, küüslauk, ingver ja pipraterad; vala veega üle, kata kaanega ja lase keema tõusta. Eemalda seejärel kaas, vähenda kuumust, riisu vaht ning keeda tund aega, aeg-ajalt vahtu riisudes. Tõsta kana leemest ja keeda puljongit tasasel tulel veel umbes tund aega. Seejärel tõsta pott tulelt ja jahuta.

Eemalda kanalt nahk, lõika liha kuubikuteks. Puljongilt koori rasv, lisa puljongile supi koostisosad ning lase supil keema tõusta. Seejärel lisa kanaliha, vähenda kuumust ja keeda mõni minut. Maitsestamisel soovitab külmetushaiguste korral toitumisterapeut kasutada harjumuspärastele kogustele pisut rohkem musta pipart, tšillipipart, sibulat ja aniisiseemneid.

Tagasi üles