Levinud viga, mida paljud autoomanikud auto puhastamisel teevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woman cleaning her vehicle in self-service car wash
Woman cleaning her vehicle in self-service car wash Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Auto ise pesemine on hea odav lahendus, aga seda ainult siis, kui sa täpselt tead, mida teed. Autoomanikud teevad siinkohal aga väga sageli ühe vea, mis autot märkimisväärselt rikub.

Erineva sisuga autopesu hõlmavatest filmidest on paljudele pähe kinnistunud pilt sellest, kuidas kohe seebiveega asja kallale tuleb asuda. See pole aga sugugi õige lähenemine, kirjutab portaal Family Handyman.

Enne, kui autot päriselt pesema hakkad, tuleb see puhta veega korralikult üle loputada, et eemaldada selle pinnalt kõik lahtised osakesed, mis švammi või pesukindaga pesema hakates autot kriimustada võiks. 

Loputamiseks sobib ka ämbrist autole kallatud vesi, kuid parem on mõistagi voolav vesi veevoolikust. 

Teine üsna tüüpiline viga on see, et spetsiaalse pesuvahendi asemel kasutatakse nõudepesuvahendit. Tegelikult on see auto pinnaviimistluse jaoks liiga karm, sest on loodud eemaldama rasvu ja võib värvi eluiga lühendada. Seepärast tuleks auto pesemiseks alati eelistada spetsiaalselt selleks mõeldud vahendit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles