Eestisse saabub joogimaailma elav legend Ryan Chetiyawardana alias Mr. Lyan

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Londonis tegutsev Ryan Chetiyawardana, alias Mr. Lyan, on joogimaailmas olnud tegev viimased viisteist aastat. Peagi on meest oodata ka Eestimaale, esinema sündmusel Ideas, Flavours, Experiences ning ühise õhtusöögi korraldamisel restoraniga NOA.

Ryan Chetiyawardana (A.K.A Mr. Lyan) on joogimaailmas olnud tegev viimased viisteist aastat ning peagi on teda oodata ka Eestimaale.

Ta on Londonis asuva kokteilibaari Dandelyan asutaja, mis pälvis selle aasta oktoobris #1 tiitli World 50 Best Bar'i väljakuulutamisel.

Lisaks on Ryan valitud kahel korral Inglismaa ning 2015. aastal ka maailma parimaks baarmaniks.

11. novembril valmistab Ryan koos NOA Pakoka Poole kokkadega Orm Oja ja Tõnis Siiguriga ühise õhtusöögi.

Mr. Lyanil on Londonis kaks omanimelist kokteilibaari. Tema esimene, White Lyan, mis oli ühtlasi maailma esimene jäätmevaba kokteilibaar ning pälvis 2014. aastal Spirit Awards'il parima uue rahvusvahelise kokteilibaari tiitli, sulges uksed, et anda teed Super Lyanile 2017. aasta aprillis.

Dandelyan, mis asub Londoni disainhotellis Mondrian, avas uksed 2014. aastal.

Ryani uusim kontseptsioon on keskonnasõbarlik restoran Cub, mis avati 2017. aastal Londoni hipsterite rajoonis Shoreditch'is.

See projekt hõlmab koostööd Doug McMasteriga, kes on Brightonis asvuva jäätmevaba restorani Silo peakokk.

Lisaks on meeskonnas Dr. Arielle Johnson, endine Noma restorani teadur. Seda, kuidas toit ja jook sobituvad Cub'is, saab kogeda Ryani ning NOA peakokkade Orm Oja ja Tõnis Siiguri koostöö-õhtusöögil 11. novembril.

Hind 129 EUR sisaldab 6 toidukäiku ning 3 joogikäiku.

Õhtusöögi ajal pakutakse soovijatele ka alkohlivabu kokteile. 

Restoranis endale ja oma seltskonnale sobivate istekohtade leidmiseks tuleb aegsasti kohale tulla - õhtusöök toimub free seating põhimõttel.

Uksed avatakse kell 16.00, õhtusöök algab kell 17.00. 

Gastronoomiavaldkonna tipptegijail põhjust kohtuda - 12. novembril kuulutab programm Eesti Maitsed ja White Guide taas välja Baltimaade TOP 30 restorani, kus osaleb kka Mr Lyan.

12. novembril teeb ta sama ürituse raames,  Ideas I Flavours I Experiences nimelisel sündmusel meistriklassi.

Pärast meistriklassi on avatud Belvedere’i baar, kus pakutakse meistriklassist inspireeritud kokteile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles