Pärast kellakeeramist tuleb kindlasti üle kontrollida oma suitsuandurid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuanduri paigaldamine.
Suitsuanduri paigaldamine. Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Kellakeeramise päev on suurepärane aeg, et üle vaadata ka oma suitsuandurid ja kontrollida nende töökorras olekut. 

Kuigi enamik kellasid muudab tänapäeval oma aega ise, leidub majapidamistes siiski ka neid, mida ise käsitsi õigeks sättida tuleb. Seda aega tasuks ära kasutada ka selleks, et ühe soojaga üle kontrollida kõik suitsuandurid ja vahetada nende patareid, soovitab Good Housekeeping.

Kui püüad juurutada üht eraldiseisvat päeva, mil suitsuanduritega tegeleda, on seda väga raske leida ja tähtis ülesanne kipub kergesti ununema. Kaks korda aastas kella keerates aga on selleks väga hea võimalus. 

Lisaks sellele, et suitsuanduritel tuleb vahetada patareid ja kontrollida nende töökorras olekut, tuleks üle vaadata ka see, kas neid võib veel kasutada: suitsuanduri keskmiseks elueaks loetakse ligikaudu kümme aastat. Kui kümme aastat on täis tiksunud, tasuks soetada uus andur.

Suitsuanduritega üheaegselt kontrolli muidugi üle ka vingugaasi andurid.

Selleks korraks on kellakeeramine küll juba tehtud, kuid järgmiseks aastaks tasub tarviline tarkus kindlasti meelde jätta. Kuniks me veel kella keerame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles