Pühade aeg ning jõulupeod on alles ees. Maitsemeel piilus vargsi Viking Line'i uuenenud jõulumenüüd ning silma jäi kaks põnevat pühaderooga – kui pühade aegu laevareisi plaanis pole, saab neid kasvõi koduköögis valmistada!
Kruiisilaevade jõulumenüüdes on üha enam veganiroogi
16. novembrist kuni 26. detsembrini 2018 serveeritakse Viking Line’i laevade buffet-restoranides jõulumenüüd, kus lisaks traditsioonilistele jõuluroogadele on ka senisest suurem vegani- ja taimetoitude valik.
Menüü sündis Rootsi tippkokkade meeskonna ja Viking Line’i parimate kokkade koostööna.
«Tänavu pöörame erilist tähelepanu kergetele ja värsketele põhjamaistele maitsetele. Meie jõulumenüüs on endiselt aukohal kõik lemmikud alates marineeritud heeringast kuni vormiroogade ja jõulusingini. Lisaks täiendasime menüüd aga pühadevalikusse sobivate taimetoidu- ja veganiroogadega,» ütles Viking Line’i restoranide juhataja Janne Lindholm.
Täiustatud pühade-buffet pakub lisaks traditsioonilistele jõuluroogadele näiteks marineeritud vegani-«heeringat», röstitud juursellerit, seene-juurviljagratääni, pika pipra ja apelsiniga glasuuritud porgandeid ning veganimagustoite.
«Sageli tullakse just pühade ajal laevareisile kogu perega. Viking Line’i jaoks on oluline pakkuda tervislikku ja kvaliteetset toiduvalikut, mis maitseks ka kõige väiksematele reisijatele. Tänavu katab Viking Line pühadeks eraldi ka lastele mõeldud Rootsi laua, mille menüü koostas Rootsi juuniorkokkade meeskond. Laste-buffet’ värvikirevus ja rõõmus väljapanek julgustavad lapsi proovima nutikaid taimetoiduvalikuid,» rääkis Lindholm.
Maitsemeel julgustab proovima kahte veganiretsepti Viking Line’i laevade The Buffet restorani jõulumenüüd:
Vegani-«heeringas»
Vaja läheb:
3 punast sibulat
3 dl Oatly! kaerapõhist «hapukoort» iMat Fraiche
9 dl veganimajoneesi
3 dl hakitud tilli
2 dl punast meremarja
3 sidrunit
soola ja pipart
6 dl äädikat
12 dl suhkrut
18 dl vett
10 loorberilehte
20 vürtspipart
6 baklažaani
Tee nõnda:
Kuumuta äädikas, suhkur ja vesi. Lisa loorberilehed ja vürtspipar. Lõika baklažaan esmalt 5 mm viiludeks ja seejärel parajateks «heeringa» tükkideks.
Kalla peale äädikaleem ning lase tõmmata vähemalt 24 tundi.
Viiluta punased sibulad ning sega iMat Fraiche’i, veganimajoneesi, hakitud tilli, punase meremarja ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa korralikult kurnatud baklažaanitükid.
Vegani-«heeringas» sibula ja ürtidega
Vaja läheb:
6 dl äädikat
12 dl suhkrut
18 dl vett
10 loorberilehte
20 vürtspipart
6 baklažaani
1 porrulauk
10 viilutatud hõbesibulat
Tee nõnda:
Kuumuta äädikas, suhkur ja vesi. Lisa loorberilehed ja vürtspipar. Lõika baklažaan esmalt 5 mm paksusteks viiludeks ja seejärel parajateks «heeringa» tükkideks.
Kalla peale äädikaleem ning lase tõmmata vähemalt 24 tundi.
Enne serveerimist lisa viilutatud porrulauk ja hõbesibulad ning hakitud ürdid ja sega.