Pane tähele: lehtede või lumega kaetud teekattemärgis võib pahandust kaela tuua

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Mahalangenud lehed.
Mahalangenud lehed. Foto: Shutterstock

Teekattemärgise või tahvli olemasolul tuleb oma sõiduk parkida vastavalt märgistele – mida aga teha olukorras, kus värske lumekate või mahalangenud lehed varjavad ettekirjutisi?

Värske lumekatte või mahakukkunud lehtede alt on teinekord keeruline teekattemärgiseid välja lugeda, eeskätt on olukord sekeldusterohke, kui viibitakse võõras linnas. Isiklikul parkimiskohal pargitud auto ei häiri kedagi, küll aga võib külaliste jäetud autorivi olla pinnuks silmas naabritel või kontrollkäike tegevatel linnaametnikel. 

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti patrulli- ja valveosakonna juhataja Roland Sikki sõnul lähtuvad ametnikud oma väärteomenetlustes hetkeolukorrast. 

«Kui teekattemärgised on kaetud lehtedega või lume ja jääga, siis puudub alus väärteomenetluse läbiviimiseks. Liikluskorraldus peab olema autojuhile selge ja üheselt arusaadav,» rääkis Sikk. Kui autojuht väidab, et parkimise hetkel ei olnud teekattemärgis nähtav, peab ta seda ka tõestama. 

«Asudes aktiivsele kaitsele – milleks vastulause esitamine on – on kohustus ka tõenditega oma seisukohti tõestada,» rõhutas Sikk. Tema sõnul kontrollivad ametnikud enne trahviteate väljastamist rikkumisega seotud asjaolusid ning tõendeid, sealhulgas patrullametnike tehtud fotosid. Kui ülevaatuse käigus peaks selguma, et rikkumine pole piisavalt tõendatud, saadetakse sõiduki omanikule või volitatud kasutajale sellekohane teatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles