Kinnisvaraettevõtted ootavad pikisilmi turu jahenemist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakri tänav, 05.05.2017
Majad Maakri tänaval
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Maakri tänav, 05.05.2017 Majad Maakri tänaval FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu avaldatud uuringust selgub, et valdav osa Eesti kinnisvaraettevõtjatest ootab elamispindade ja äripindade tehingute arvu vähenemist.

Enamus Eesti Kinnisvarafirmade Liidu uuringus osalenuist ootab elamispindade sektoris kas hinnatõusu jätkumist või hindade püsimist tänasel tasemel. Tehingute arvu osas ollakse aga pigem väikese languse ootuses.

«Kinnisvaraturg on olnud aktiivne ehk tehingute arv püsib kõrgel,» kommenteeris Tõnu Toompark. «Eks ole loomulik, et mingil hetkel toimub tehingute arvu lähenemine ajaloolisele keskmisele. Arvestades, et ei majanduses ega kinnisvaraturul ei ole aset leidnud fundamentaalseid muudatusi, ei ole alust ka kinnisvarasektoris kiireid pöördeid prognoosida,» lisas ta.

Uuringu kohaselt on ettevõtjate ootused aastataguse ajaga võrreldes pisut negatiivsema alatooniga. Loodetakse parimat, ent ollakse paralleelselt sellega valmis ka halvimaks.

«Eks meediast ikka ja jälle läbi käib uue majanduskriisi ootus mõjutab kõiki turuosalisi ja nende meelsust. Järgmise kriisi ootamise asemel on kinnisvaraettevõtjad optimistlikud, kuid siiski riskidega arvestavad,» ütles Toompark. Ülevoolavat optimismi kinnisvarasektoris ei ole, ent mõõdukaks arenguks tema sõnul võimalusi veel jagub.

Eesti Kinnisvarafirmade Liit viib regulaarselt kaks korda aastas läbi kinnisvaraturu uuringut. Küsitlusele vastajateks on Eesti Kinnisvarafirmade Liidu liikmed ja teised kinnisvaravaldkonna ettevõtete juhid ja tippspetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles