«Eesti Parim Toiduaine» - konkurss aastast 1993
Liidu olulisemateks tegevusteks on alates 1993. aastast «Eesti Parim Toiduaine» tootekonkursi korraldamine, 2009. aastast läbi viidava «Soeta eestimaist, toeta eestimaist» kampaania rakendamine, toidutööstuse südamega tegija valimine, iga-aastase toiduainetööstuse aastakonverentsi ja tasakaalustatud toitumise konverentsi korraldamine, koostöö konverentsi organiseerimine koostöös Kaupmeeste Liiduga, avatud toidutööstuste nädala läbiviimine koos Maaeluministeeriumiga, Eesti toidu kuu tegevustes osalemine jpm.
Lisaks on Toiduliit üheks tarneahela Eesti heade tavade eneseregulatsiooni algatajaks ja allkirjastajaks. Pikaajalise toiduohutusprogrammi raames on korraldatud teabepäevi ja töötatud välja olulisi materjale sektorile, aidatakse kaasa eksporti toetavate ürituste organiseerimisele, ollakse partner erinevates ministeeriumites, arvukates töörühmades ja ekspertkogudes, tehakse teavitustööd sektori jaoks olulistel teemadel ning PRIA turuarendustoetuste raames viiakse läbi muid erilaadseid projekte.
Eesti Toiduainetööstuse Liit asutati 3. novembril 1993. aastal, mil riigiettevõtte «Liviko» saali kogunes 22 toiduainetööstuse ettevõtete esindajat. Toiduliidu asutamiskoosoleku protokollile kirjutasid alla Tallinna Parfümeeria ja Toidurasvade Kombinaat, RAS Säilis, Eesti Kartulitöötlejate Ühistu, OÜ Areto, AS Eesti Tubakas, RAS Kalev, RAS Tartu Pärmitööstus, RE Liviko, AS Saku Linnas, Assotsiatsioon ASTO, AS Tallinna Karastusjoogid, ÜE Estkompexim, AS Paulig Baltic, Fazer Eesti AS, Eesti Piimaliit ja ÜE Saku Õlletehas.
Läbi aegade on Toiduliidu volikogu esimeesteks olnud Cardo Remmel, Tiit Kõuhkna, Udo Themas, Tiit Nuudi, Oliver Kruuda ja Enn Kunila. Alates 2015. aastast juhib liidu volikogu Salvesti nõukogu esimees Veljo Ipits. Enne Sirje Potiseppa juhtis Toiduliidu tegevusi perioodil 1997-2005 Helve Remmel.