Kroom on meie organismis kaalulangetuse seisukohalt ülitähtis, sest mängib palju rolli ainevahetuses. Kahjuks on seda meie menüüs liialt vähe. Ta aitab viia veresuhkrut ehk glükoosi vereringlusest rakkudesse, et selle abil energiat toota.
Lisaks aktiveerib kroom paljude ensüümide tootmist, mida on omakorda vaja organismi eluks vajalikeks keemilisteks protsessideks. Kroomile on omistatud omadus, et see võtab ära ka näiteks magusaisu.
Kroomi leidub töödeldud lihas, täisteratoodetes, teraviljas, vürtsides (must pipar, tüümian), seentes, pruunis suhkrus, kohvis, tees, õlles, spargelkapsas ja maitseainetes.
Parim kroomiallikas on õllepärm. Arvatakse aga, et toiduga pole võimalik piisavalt kroomi saada ning tihti soovitatakse seda kaalulangetusperioodil toidulisandina juurde tarbida.
Endiselt alahinnatakse hommikusöögi tähtsust. Aga siinkohal kehtib sama ütlus, mis autode puhul - enne tangi ja siis sõida. Meil ei tuleks ju pähegi tühja paagiga sõitma minna. Selleks, et meil oleks piisavalt energiat, on kindlasti vaja hommikul süüa.
Paljud, ka mina nende hulgas, söövad enamuse päevasest kaloraažist sisse hommikul. See aitab ära hoida erinevaid isusid päeva jooksul ning aitab seejuures väga hästi kaalu hoida või seda langetada.
Kõige olulisem on aga enne kaalulangetust teha ära eeltöö - mõelda välja, miks soovitakse kaalu langetada ja kui palju ollakse nõus oma senist elustiili muutma.
Ning kõige olulisem - otsus, et nüüd hakkan kaalu langetama, tuleb võtta oma peas vastu. Mõnikord soovitan oma klientidel kaks nädalat mõelda nendele teemadele ja alles siis tagasi tulla.
Kindlasti tuleb ka kaalulangetusperioodil tegeleda palju mõttetööga, sest kõige söömiseks ja mittesöömiseks võtame esmalt otsuse vastu oma peas.
Need on aga vaid mõned, olulisimad vead. Tegelikke põhjuseid miks kaal ei lange, võib olla aga väga palju ja kahtlemata on iga inimese organism ka erinev.