Kaks aastat Pakistanis elanud, pakistanlasega abielus olev eestlanna Minni Ansip on enesele Pakistani köögimaailma sedavõrd selgeks teinud, et jagab seda nüüd teistegagi. Vaata, kuidas teha Pakistanis tuntud snäkki - pakorat.
Maailma köök: Pakistanis armastatud snäkid - pakorad
Pakorad
Pakora on Minni Ansipi sõnul väga klassikaline snäkk Pakistanis. Seda müüakse tihtipeale turgudel ning loomulikult valmistatakse ka ise kodus.
«Eriti populaarne on pakora valmistamine vihmasel päeval – seda ilmselt seetõttu, et tee ja pakora kooslus annab mõnusalt sooja ja hubase tunde,» rääkis Ansip.
Pakorat saab valmistada kõigist juurviljadest, kuid klassikaline nö staar on Ansipi sõnul Pakistanis kartul.
Pakora valmistamiseks läheb vaja:
5 keskmise suurusega kartulit (võib lõigata nt samas stiilis nagu friikartulid);
1 tassitäis kirkerherne jahu
1 keskmise suurusega sibul (hakitud)
peotäis värsket spinatit (hakitud) *võib kasutada ka sügavkülmutatud versiooni kui päris värske pole saadaval, aga sellisel juhul siis sulatatult
1 keskmise suurusega roheline tšilli (kui tšillit ei armasta, võib selle välja jätta)
1 teelusikatäis tšillipulbrit (jällegi, kui tšilli sõber ei ole, saab asendada musta pipraga)
1 teelusikatäis vürtsköömneid
2 teelusikatäit koriandri seemneid (annavad mõnusa krõmpsu lisaks)
maitse järgi soola
½ tassitäit vett
1 l toiduõli (õli on pakorade küpsetamiseks ning kogus võib muutuda vastavalt õlipoti suurusele, milles valmistamine toimub).
Valmistamine on väga lihtne: sega kõik koostisained omvahel kokku. Kuumuta õli potis ning lisa lusikaga saadud segu õlisse.
Küpseta kuni pakorad võtavad kuldpruuni värvuse. Pakorasid võib süüa nt jogurtikastmega, ka ketšupiga - vastavalt maitseelistusele.
Kõrvale võib juua musta teed.
Edukat katsetamist!