Me teame, et gelato tuleb Itaaliast ning on lihtne arvata, et see on täpselt sama asi, mis jäätis. Itaallased on aga meelekindlad: need kaks pole sama!
3 põhjust, miks gelato pole sama asi mis jäätis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin on peamised erinevused kahe jahutatud magustoidu vahel.
- Jäätis on rasvasem. USA seadused nõuavad, et jäätises oleks vähemalt 10 protsenti rasva. Gelato’le pole samu nõudeid esitatud, seega tehakse seda täispiimast, aga mitte koorest. Gelato’s on umbes 3,8 protsenti rasva ning on tervislikum.
- Jäätisesse on vahustatud rohkem õhku. Sama eelmainitud seadus ütleb, et jäätis võib olla 50% õhk. Mida rohkem õhku, seda suurem on jäätis. Gelato on jäätisest tihedam, kuna seda klopitakse aeglasemalt.
- Jäätist serveeritakse madalamal temperatuuril. Gelato on natuke soojem kui jäätis, seetõttu on see ka natuke siidjama tekstuuriga.