Kartulist saab teha väga palju erinevaid sööke, aga kuna me sööme seda tõesti palju, kulub vahelduseks ära mõni uus nipp. Pinterestist on liikvele läinud nn sulavate kartulite retsept, mida sotsiaalmeedias taevani kiidetakse.
Kuidas teha internetis ülipopulaarseid «sulavaid kartuleid»
Tegu on täiesti uue meetodiga, mida tervislikuks just pidada ei saa. Tulemuseks on pealt krõbedad ja seest kreemjalt pehmed paksud kartulilaastud, mis sobivad lisandiks mitmesugustele põhiroogadele. Delish õpetab, kuidas neid teha.
Sulavad kartulid
Vaja läheb:
- 1 kilo kartuleid
- 2 spl sulatatud võid
- 2 spl oliiviõli
- 2 spl hakitud värsket rosmariini
- 3/4 tl soola
- 1/4 tl pipart
- 230 ml vähesoolast puljongit
- 2 hakitud küüslauguküünt
Eelsoojenda ahi 230 kraadini. Lõika kartulitest paksud viilud ja aseta kaussi. Vala peale sulatatud või, oliiviõli ja rosmariin. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.
Lao kartuliviilud ükshaaval ahjuplaadile. Kui vaja, kasuta kahte panni, aga ära pane kartuleid üksteise peale. Küpseta umbes 15 minutit, kuni kartulid on alt kuldpruunid. Pärast seda keera kartulid ümber ja küpseta veel 15 minutit või kuni kartulite teine pool on küpsenud kuldpruuniks.
Võta ahjuplaat välja, vala kartuliteele puljongit ja puista peale purustatud küüslauk. Tõsta pann uuesti ahju ja küpseta umbes 15 minutit, kuni kartulid on seest pehmed ning puljongit on vähemaks jäänud.
Serveeri soojalt. Soovi korral lisa kartulitele veel puljongit ja küüslauku.