Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ainus täidetud munade retsept, mida vajad (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Pixabay

Milline on parim viis valmistada peolaua klassikut, täidetud muna? Tuleb välja, et on olemas üks retsept, mida teadma pead – ja rohkem polegi tarvis!

Delish õpetab, et sa võid täidetud mune hakata juba paar päeva varem ette valmistama. Sa võid munad kuni nädal varem valmis keeta. Kaks päeva enne eemalda munakollased valgetest. Mässi valged serveerimistaldrikule tihkelt kilesse ning pane tagasi külmikusse.

Seejärel sega kokku munakollased ja ülejäänud segu (vt retsepti allpoolt) ning pane taassuletavasse plastikkotti. NB! Pigista enne koti sulgemist kotist korralikult õhk välja. Pane ka täidis külmikusse ning kui on aeg asuda mune täitma, lõika kotinurk lihtsalt ära ja saadki täidist munavalgetesse pigistada.

Valmis täidetud munad püsivad külmas kolm-neli päeva, üle selle on juba asi kahtlane.

Täidetud munad

Vaja läheb:

  • 6 muna
  • veerand tassi majoneesi
  • 1 tl Hot Sauce vürtsikastet
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • soola
  • värskelt purustatud musta pipart
  • värskelt hakitud murulauku (garneeringuks)
  • suitsutatud paprikat (garneeringuks)

Valmistamine:

  • Keeda munad, kurna ja koori.
  • Poolita munad, eemalda munakollased.
  • Sega munakollased kausis kokku sinepi, kastme ja majoneesiga. Purusta kahvliga munakollased ning sega, kuni täidis on siidjas.
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Täida munad kas kotist või lusikaga, riputa peale murulauku ja paprikat.
  • Serveeri!
Tagasi üles