Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitsu: läätse-kinoakotletid salatiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig annab suurepärase idee, kuidas teha taimseid kotlette. Head isu!

Kotletid

  • 60 g punaseid läätsesid
  • 60 g kinoad
  • 0,5 tl paprikapulbrit
  • 0,5 tl karrit
  • Soola
  • Praadimiseks kookosõli

Serveerimiseks

  • 1 suurem küps avokaado
  • 1 laimi mahl
  • Peotäis kirsstomateid
  • 2 rohelise sibula vart
  • Soovi korral pisut marineeritud jalopenot
  • Hunnik beebispinati lehti

Viska läätsed ning kinoa potti, lisa suts soola ning kata need keeva veega nii, et vesi ulatub umbes 2 sõrme võrra teradest kõrgemale. Keeda pehmeks (läheb umbes 20 minutit), vahepeal kontrolli, ega vesi pole otsa saanud. Kui on, siis lisa juurde. Tekkima peab selline pudrutaoline mass.

Sega juurde maitseained ning lase pudrul jahtuda (rõdul näiteks).

Jahtumise ajal puhasta avokaado ning purusta viljaliha koos laimimahla ning soolaga ühtlaseks. Soovi korral tükelda sisse pisut jalopenot.

Poolita kirsstomatid ning haki roheline sibul.

Kui puder enam-vähem jahtunud, siis vormi segust 4 kotletti ning prae need kookosõlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt krõbedaks.

Serveerides säti kotletid spinatilehtede hunnikule, tõsta peale avokaadomögin ning puista üle tomatipoolikute ja rohelise sibulaga.

Tagasi üles