Päästeamet jagab geniaalset nippi, mis aitab hoiduda kõige tüüpilisemast põlengust

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Paide korteris. Foto on illustratiivne.
Põleng Paide korteris. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päästeamet jagab suurepärast soovitust, kuidas pääseda ühest tüüpilisemast põlengust, mis kodusid kimbutab.

21. novembril kella seitsme paiku õhtul sai Häirekeskus teate tulekahjust Haabersti linnaosas Õismäe teel. Päästjad tuvastasid saabudes, et korteri omanik oli lahkunud ning jätnud pliidile poti makaronidega, millest oli tekkinud toidu kõrbemine. Päästjad tuulutasid ruumid ning tegid selgitustööd. Keegi õnnetuses viga ei saanud.

Kuna tegemist on ühe väga tüüpilise vahejuhtumiga, millest võib kergesti alguse saada saatuslik põleng, tuleb toidu valmistamisel olla äärmiselt tähelepanelik ja protsessil kogu aeg silm peal hoida.

Päästeamet tuletab meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Suurepärase nipina soovitab amet pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles