Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Külmadel sügisõhtutel toob sooja kreemjas kõrvitsasupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Mario Pessaris / PantherMedia / Scanpix

Kui väljas on külm ja pime, siis seest muudab soojaks see mõnusalt kreemjas ingveriga kõrvitsasupp.

Supi valmistamiseks vajalikud toiduained:

  • 500 g tükeldatud kõrvitsat
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl kõrvitsaseemneõli
  • 1 tl värsket riivitud ingverit
  • Umbes liiter vett
  • 1 tk köögiviljapuljongi kuubik
  • maitsestamiseks soola, pipart

Esmalt kuumuta potis õli, seejärel lisa hakitud sibul ning ingver. Kui sibul on pannil klaasjaks muutunud, siis lisa hakitud küüslauk ja tükeldatud porgand.

Kalla tunde järgi vett peale (umbes liiter), lisa puljongikuubik ning tükeldatud kõrvits. Keeda aedvilju, kuni need on pehmed ja seejärel püreesta saumikseriga.

Maitsesta supp soola-pipraga ning serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.

Tagasi üles