Juust sisaldab küll rohkesti kaltsiumi, kuid kuna see on soolane, siis võiks seda väikelapsele anda harva. Hästi sobib ju kodujuust ja kohupiim. Magusaid piimatooteid nagu kohupiimakreemid, kohukesed jm tuleks anda piiratult ja kindlasti juurde arvestada nendes sisalduva suhkru kogus. Sellest toidust tuleb oht liigsele lisatud suhkrute saamisele ja parem on neid anda harva.
Liha, kala ja muna on väikelastele vajalik «ehitusmaterjal» ja asendamatu raua, B12 vitamiini, oomega-rasvhapete ja teiste vitamiinide, eriti aga valgu allikas. Liha kogused ei pea olema kuigi suured. Üks portsjon päevas võiks olla liha või lihatooteid, milleks on kas 30-35 grammi küpsetatud looma-või sealiha või hakkliha. Taise linnuliha kogused on suuremad – 1 portsjon on 60 g linnuliha. Kala võiks olla laual sagedamini, kuid lapsele tuleks valida kalafilee või hoolikalt luudest puhastatav kala, mille üks portsjon on 60-75 grammi. Rasvase (punase) kalaga võiks väikelast harjutada ja anda seda esialgu maitsta mõnel korral kuus.
Üks suurepäraseim toit lastele on muna ning munaroogade valik võiks olla mitmel korral nädalal laste toidulaual. Üks muna on üks portsjon. Loomulikult tuleb arvestada lapse isuga, vahel sööb ta mõnda toitu poole või veerand portsjoni suuruses koguses. Siis on lapsevanematel võimalus juurde anda mõnd teist toitu ning vahetada erinevaid tooteid.
Leivamäärdeks ja pudrule võiks väikelastele panna võid. Väikelaste rasvavajadus on suurem kui täiskasvanutel ning või portsjon võiks päevas olla 1 spl – 15 grammi. Toiduvalmistamisel võiks kasutada taimseid õlisid, 1 tl õli, mis kaalub 5 grammi, on samuti üks portsjon. Õli on väga hea ka salatitel. Lisatavaid toidurasvu võiks väikelaps päevas saada kokku kolm portsjonit.
Tasub mõelda, et kõige parem toiduportsjonite reguleerija on terve väikelaps ise. Täiskasvanu roll on anda erinevaid võimalusi, vältida toidu ühekülgsust ja hoida kogused lapsele sobivates piirides.