Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Retseptisoovitus: vegan Bolognese-laadne kaste härkisest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Härkis on järjekordne soomlaste leiutis taimsest valgust. Peab tunnistama, et nii rebitud kaer, härkis kui ka muru on kõik kokkuvõttes minusugusele mittespetsialistile oma olemuselt küllalt sarnased – neutraalse maitsega ja üsna tekstuuritud, aga samas annab nendest igasuguseid maitsvaid toite välja võluda, kirjutab toidublogija Kadri Raig.

Bolognese-laadne kaste härkisest

Vaja läheb:

  • 1 sellerivars
  • 1 sibul
  • 250 g härkist
  • 250 g suvikõrvitsat
  • 2 tomatit
  • 3 spl tomatipastat
  • Mõni tüümianioks
  • Soola-pipart
  • Õli
  • Serveerimiseks täisterapastat

Haki sibul ja seller peenelt ning pane koos õli ning sutsu soolaga madalal kuumusel umbes 5 minutiks pannile pehmenema.

Samal ajal riivi suvikõrvits jämeda riiviga ning tükelda tomat.

Kui sibul ja seller pehmenenud, siis tõsta kuumust ning lisa pannile härkis, prae ka see korralikult läbi.

Siis lisa pannile suvikõrvits (selles toidus pole vaja seda eelnevalt kuivaks väänata), tomatid ja tomatipasta - sega kõik läbi, alanda kuumust ning jäta pannitäis kaane alla umbes 15 minutiks podisema.Tüümianioksad säti hautise peale maitset andma.

Serveerimisel sega kokku näiteks värskelt keedetud täisterapastaga.

Märksõnad

Tagasi üles