Kalamaja parimad piparkoogid

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja Pagarikoja perenaine Veronika Rahu võtab piparkoogid ahjust välja siis, kui need sõrmega vajutades veel veidi vetruvad.
Kalamaja Pagarikoja perenaine Veronika Rahu võtab piparkoogid ahjust välja siis, kui need sõrmega vajutades veel veidi vetruvad. Foto: Sander Ilvest

«Ikka või,» teab Kalamaja Pagarikoja perenaine Veronika Rahu krõbedate ja muredate piparkookide saladust. Neile, kes tahavad advendiajaks tuppa apelsinise varjundiga piparkoogilõhna, jagab ta lahkelt oma tainaretsepti.

Või, või ja veel kord või, korrutavad prantsuse gastronoomid-kulinaarid maitsva toidu saladustest kõneldes tihti. Kas või teeb paremaks ka piparkoogid?

Jah, kindlasti, näitab Kalamaja Pagarikoja perenaise Veronika Rahu kogemus, mis ulatub 2010. aasta 31. detsembrisse, kui nad koos abikaasa Karle Rahuga ühes Kalamaja nurgapealses keldris oma väikese pagariäri avasid. See oli viimane päev, kui kehtis veel Eesti kroon ja avapeole kutsutud sõbrad ostsid oma viimaste kroonide eest kogu küpsetistevaliku ära. Seda, kui palju piparkoogid siis maksid, naine enam ei mäleta. Küll aga olid need tehtud sama retsepti järgi, mis praegugi – algset piparkoogitainast on pagarikojas kaheksa aastaga vaid õige pisut kohendatud.

«Või teeb piparkoogid krõbedamaks ja muredamaks,» ärgitab Veronika seda tingimata piparkoogitainasse panema. Maitsest on ju kohe tunda, kui või asemel kasutatakse neis jõuluküpsistes margariini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles