Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tee kõige õhulisem ja kreemjam hummus 20 minutiga!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Kuidas teha konservpurgi kikerhernestest restoranitasemel hummust? Piisab, kui tead ühte trikki, et viia roog hoopis uuele tasemele, kirjutab Epicurious.  

Kodune hummusetegu kõlab igati mõistliku mõttena – tuleb tavaliselt odavam ja parem kui poekaup. Kumbagi ei anna aga võrrelda üliõhulise ja sametise hummusega, mida profid restoranis pakuvad. Viimased loomulikult purgikikerherneid ei kasuta, vaid alustavad nullist ja leotavad neid öö läbi, enne kui asuvad maagiat teostama.

Kui sa nii pühendunud ei ole ja aega kah napib, on konservkikerhernes su hea sõber. Selgub, et "kavalus" seisneb kikerherneste ülekeetmises, mis muudab nad nii õrnaks, et hakkavad koost lagunema. 

  • Pese kikerherned läbi ja pane nad kastrulisse, et vesi kataks neid umbes paari sentimeetri ulatuses ja lase vesi keema. 
  • Kui vesi keeb, alanda temperatuuri  ja hoia aeglasel tulel ilma kaaneta umbes 20 minutit või niikaua, kuni kikerherned muutuvad superpehmeks ja hakkavad lagunema.
  • Kurna kikerherned võrksõelaga.
  • Pane köögikombaini neli küüslauguküünt ning veerand tassi sidrunimahla ja 1 tl soola, püreesta.
  • Lase kümme minutit seista ja kurna segust võimalikult palju vedelikku välja.
  • Kalla saadud vedelik kombaini ja lisa 2/3 tassi tahiini, lase seguneda ning lisa supilusika kaupa veerand tassi jäävett.
  • Sega kuni hummus on sametine, kreemjas ja kahvatu. Selleks kulub umbes neli minutit.
  • Anna ekstravunki kurkumiga. Vajadusel ka sidruni ja soolaga.
  • Tõsta mass madalasse kaussi ja nirista soovi korral keskele tehtud süvendisse oliiviõli. 

Tehtud - unelmate hummus on valmis!

Tagasi üles