Mida teha, kui kodu ei tundu ka pärast koristamist piisavalt korras?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu korrasolek sõltub mitmetest teguritest.
Kodu korrasolek sõltub mitmetest teguritest. Foto: pexels.com

Kui koristustöödel ei paista lõppu tulevat, tasub oma majapidamist veidi teise pilguga mõõta.

Teinekord näib kõik hoopis inimese enda mõttemaailmas kinni olevat - me kas ajame juuksekarva liiga lõhki või ei oska lihtsalt tehtud tööst rõõmu ning rahulolu tunda. Kui leiad end pidevalt segipaisatud majapidamisest, tasub ehk koristamise kõrval veel mõnele olulisele nüansile kriitiline pilk peale heita.

Nipsasjakesed kontrolli alla

Erinevaid kujukesi ning nipsasjakesi koguneb elu jooksul tohutul hulgal - õpi nende kuvamisega piiri pidama ning hoia alles tõesti vaid see, mis hingele kõige lähemal.

Köök olgu 24/7 puhas

Köögi tööpindadel tasub ruumi kokkuhoiu mõttes võimalikult vähe seadmeid hoida. Tööpinnad tuleb aga pärast igat väikest toimingut puhtaks teha - nii on bakterite kui erinevate hallitusseente huvi köögipindade vastu väiksem.

Puhastusvahendid olgu käeulatuses

Köögi- ja vannitoakapis olgu vajalikud puhastusvahendid alati käeulatuses - nii saab iga kord, kui miskit silma kriipima jääb, loetud sekunditega minema pühkida.

Distsiplineeri ennast

Kohustusi ei maksa edasi lükata - kui millegi tegemine võtab viis minutit või vähem, saab selle ju ka käigupealt ära teha. Tüütu paberreklaami saab kohemaid papi ja paberi kogumisämbrisse panna, sama kehtib kapist võetud esemetega - ka need saab ju kasutamise järel otsemaid silme eest ära panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles