/nginx/o/2018/11/30/11616511t1h4d2f.png)
Proovi Inara vanavalgõ kohvitarõ hernepasteedi retsepti uuest seto toidukultuuri kajastavat raamatust «Kostipäävä paremba' pala'».
Proovi Inara vanavalgõ kohvitarõ hernepasteedi retsepti uuest seto toidukultuuri kajastavat raamatust «Kostipäävä paremba' pala'».
Tegu on küll paastutoiduga – ja Setomaal on paast endiselt au sees – kuid võileivakatteks sobib pasteet igal ajal. Kui tahad määrdele rammu juurde, lisa võid ja suitsupeekonitükikesi. Jagub kuuele sööjale.
Vaja läheb:
Pane herned juba õhtul likku ja järgmine päev keeda herneid pool tundi, kuni nad on pehmed. Koori ja keeda porgandid. Koori sibul, tükelda ja prae kergelt võis. Seejärel aja kõik ained läbi hakklihamasina. Pane saadud segu potti ja kuumuta. Lisa sool ja pipar. Aseta pasteet nõusse jahtuma.