Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Hernepasteet seto moodi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Irina Tammis

Proovi Inara vanavalgõ kohvitarõ hernepasteedi retsepti uuest seto toidukultuuri kajastavat raamatust «Kostipäävä paremba' pala'».

Tegu on küll paastutoiduga – ja Setomaal on paast endiselt au sees – kuid võileivakatteks sobib pasteet igal ajal. Kui tahad määrdele rammu juurde, lisa võid ja suitsupeekonitükikesi. Jagub kuuele sööjale.

Vaja läheb:

  • 200 g herneid
  • 2 keskmist porgandit
  • 2 väiksemat sibulat
  • 20 g võid
  • 1 tl soola
  • pipart

Pane herned juba õhtul likku ja järgmine päev keeda herneid pool tundi, kuni nad on pehmed. Koori ja keeda porgandid. Koori sibul, tükelda ja prae kergelt võis. Seejärel aja kõik ained läbi hakklihamasina. Pane saadud segu potti ja kuumuta. Lisa sool ja pipar. Aseta pasteet nõusse jahtuma.

Tagasi üles