/nginx/o/2018/11/30/11617249t1hd47d.jpg)
On’s see hind, päritolumaa, imeline pakend või hoopis kaunid märksõnad etiketil nagu Extra Nativ, Extra Vergine või Virgen Extra?
On’s see hind, päritolumaa, imeline pakend või hoopis kaunid märksõnad etiketil nagu Extra Nativ, Extra Vergine või Virgen Extra?
Kahjuks mitte ükski eelpool mainitutest, nendib ajakiri Für Sie. Põhjuseks on see, et üheksa kümnest müügilolevast õlist olevat nii puudulikud, et nad ei peakski poeriiulile jõudma. Kuidas siis teada saab, kas õli kõlbab? Eks tuleb maitsma asuda. Alati tasub arvestada, et kvaliteetne oliiviõli pole kunagi odav (maksab alates u 14 eurot liiter), on alati filtreeritud ning etiketil on kirjas täpsed tootjaandmed ning saagikoristusaeg.
Maailma suurima oliiviõlivõistluse NYIOOC World Olive Oil Competition, mida peetakse igal kevadel New Yorgis, annab aga oma kodulehel veelgi klaarimad juhised, märkides et parimad oliiviõlid on ülemõistuse maitsvad ja viivad kõik teisedki maitsed meie toidus uuele tasemele.
Mis on oluline?
Võitmiseks on NY100C jaoks olulised veel mõned punktid:
Kodulehel Bestoliveoils.com on toodud 2018. aasta võitjad. Valik tehti tuhande nimetuse seast 28 maalt.