Kui sa kunagi oled üritanud artišokki koorida, siis tead, mida tähendab tõeline tööarmastuse vili. Müügilolevad antipasti-artišokid on aga päris kallid. Purgiversioon on säästlik alternatiiv, pealegi saad neile lisada kastet omavalitud õli, taimede ja vürtsidega.
Need tugeva maitsega pähklid pole vaid jõuluajaks mõeldud. Haara purk kastanipüreed, et nautida selle maitset ilma tülika jõupingutuseta.
Meiekandis üht värsket anšoovist niisama lihtsalt ei leia, kuid enamikus toidupoodidest on see soolane ja umami-rikas kala esindatud. Eelista kohalikele nahata kilufileedele Vahemere-varianti. Kui teed pastakastet, näiteks puttanescat, siis võid kasutada ka selle konservi õli. Muul juhul kalla seda vaid ülejäänud anšoovistele, kui kõik korraga töhe ei läinud.
Kuivatatud läätsed võidavad hinna poolest, kuid konservläätsi saab kasutada kohe, ja tänapäeva kiire elutempo juures on mõnikord see just see, mida vaja. Konservläätsede tekstuur on pehme, nii et neid on ideaalne kasutada nii suppides kui külmades salatites. Kui pikalt kuumutada, siis muutuvad nad pudruseks ja neist saab ideaalne põhi dhali tegemiseks. Enne kasutamist uha veega üle, sest tavaliselt istuvad nad soolvees.
Kui sõnapaar „liha konservis” ("Turisti eine"!) paneb sind õlgu võdistama, siis pole see liha sinu jaoks, aga kui tahad väikest minevikuhõllandust, siis sulle meeldib see mure toode. Paku kartulitega või leival, lisandiks sinep.
Värskest kookose viljalihast tehtud kreemjas piim on ideaalne piimaasendaja neile, kes eelistavad laktoosivaba ja/või taimset piima. Sellel on ka palju boonuseid tervisele.