/nginx/o/2018/12/05/11632987t1h4f0c.jpg)
Lääne ühiskonnas ja Eestis väljendatakses sageli seisukohta, et kui tahad tugevaid luid, siis pead tarbima ohjeldamatult piimatooteid. Seda toetavad ka riiklikud toidusoovitused ja piimatootjate reklaamid.
Lääne ühiskonnas ja Eestis väljendatakses sageli seisukohta, et kui tahad tugevaid luid, siis pead tarbima ohjeldamatult piimatooteid. Seda toetavad ka riiklikud toidusoovitused ja piimatootjate reklaamid.
Väidetavalt kaotab umbes 75% maailma rahvastikust pärast esimesi eluaastaid võime toota laktaasi, ensüümi, mida on vaja piimasuhkru ehk laktoosi seedimiseks, kuid sellele vaatamata kiputakse meil seda endiselt mingiks häireks või moehaiguseks nimetama. Shlop toob välja üheksa toiduainet, millega saab vabalt oma kaltsiumivajaduse katta, ilma et peaks lehmapiima puutumagi.
1. Seemned
2. Sardiinid
3. Mandlid
Kõigist pähklitest kõige kaltsiumirikkamad on just mandlid
4. Tumedad, rohelised lehtköögiviljad
5. Oad
6. Apelsinid
7. Jogurt
8. Kinoa
Kinoa ehk Tšiili hanemalts on suure toiteväärtuse ja kõikvõimalike aminohapetega valguallikas.
9. Rabarber