Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre andis välja oma neljanda kokaraamatu, mis sisaldab hulganisi retsepte veganitele. Jõulude ootuses avaldame raamatust piparkookide retsepti, mis pakub vaheldust senistele piparkookidele.
Paljas Porgand soovitab: vegan-piparkoogid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taigna kogus: 1 päts
Vaja läheb:
- 150 grammi India pähkli võid
- 2,5 spl kookosjahu
- 2 spl toorkakaopulbrit
- 1 spl vanilliekstrakti
- 1 tl piparkoogivürtsi
- 3/4 tl kaneeli
- 3/4 tl ingveripulbrit
- 1/2 tl mandliekstrakti
- näpuotsatäis Himaalaja soola
Pane datlid keeduvette likku ning veendu, et neis poleks kive. Sega suuremas kausis kokku kõik kuivained. Seejärel purusta pehmeks leotatud datlid ühtlaseks pastaks ning lisa kaussi koos ülejäänud koostisainetega. Sega hoolikalt, kuni moodustub ühtlane tainapall. Kileta ning jäta üle öö külma seisma. Järgmisel päeval valmista sellest piparkooke nii nagu piparkooke ikka.