Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Paljas Porgand soovitab: vegan-piparkoogid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Mitar gavric / PantherMedia / Mitar gavric

Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre andis välja oma neljanda kokaraamatu, mis sisaldab hulganisi retsepte veganitele. Jõulude ootuses avaldame raamatust piparkookide retsepti, mis pakub vaheldust senistele piparkookidele.

Taigna kogus: 1 päts

Vaja läheb:

  • 150 grammi India pähkli võid
  • 2,5 spl kookosjahu
  • 2 spl toorkakaopulbrit
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • 1 tl piparkoogivürtsi
  • 3/4 tl kaneeli
  • 3/4 tl ingveripulbrit
  • 1/2 tl mandliekstrakti
  • näpuotsatäis Himaalaja soola

Pane datlid keeduvette likku ning veendu, et neis poleks kive. Sega suuremas kausis kokku kõik kuivained. Seejärel purusta pehmeks leotatud datlid ühtlaseks pastaks ning lisa kaussi koos ülejäänud koostisainetega. Sega hoolikalt, kuni moodustub ühtlane tainapall. Kileta ning jäta üle öö külma seisma. Järgmisel päeval valmista sellest piparkooke nii nagu piparkooke ikka.

Tagasi üles