VIDEOÕPETUS ⟩ Kõik see pere meisterdama! Paberist lumehelbest saab su koduakna pilgupüüdja

Kodu.postimees.ee
Copy

Põnevaid jõuluehteid ja -kaunistusi saab vahel meisterdada väga lihtsate ja odavate vahenditega. See imekaunis lumehelves valmis näiteks täiesti tavalistest võilevakottidest.

Isetegemise rõõm on alati see kõige suurem rõõm. Seetõttu sobibki jõuluaeg suurepäraselt lähedaste seltsis meisterdamiseks. Isetehtud jõuluehted toovad lisaks silmailule rohkelt rõõmu ning rahulolu.

Imekauni paberist lumehelbe meisterdamiseks ei pea käsitööpoodi külastama. Küll aga läheb vaja kuut paberkotti, liimipulka ja kääre. Soovi korral võib ehtele lisada tamiili või vastavalt soovile nipsasjakesi ja kleepse. Ka joonlauda pole vaja, kui suudad käega piisavalt sirgeid jooni tõmmata.

Toimi järgmiselt:

  • Esmalt liimi viis paberkotti üksteise peale, kandes liimi nende alumisele äärele ja keskjoonele.
  • Kuuenda kotini jõudes tuleb teha natuke voltimistööd. Esmalt murra paberkott pikkupidi kokku ja seejärel laiupidi. Saadud murdekohti kasutades tuleb paberkoti ülaossa voltida veel kaks murdejoont, mis ulatuvad varem volditud murdekohtadest keskjooneni (kui voltimine tekitab raskusi, siis võib jooned tõmmata ka joonlaua abil). Seejärel liimi ka kuues paberkott teiste peale ja lõika nurgad kääridega maha.
  • Järgmisena joonista kujundi kandilise osa keskele kaks kolmnurka ja lõika need kääridega välja – joonistamine ei ole kohustuslik, kui oled täpse käega.
  • Kanna taaskord liim paberkoti alumisele äärele ja keskjoonele, seejärel ava lumehelves ja liimi see kokku.
  • Tee terava vahendi, näiteks nõelaga, lumehelbesse väike auk ja kasuta riputamiseks  tamiili.
  • Kaunista lumehelves vastavalt soovile. 

Esmakordselt avaldatud 08.12.2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles