Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Retseptisoovitus: soe lehtkapsa-kikerhernesalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab salatit, mis on ehtne kiire õhtu 15-minuti toit. 

Vaja läheb:

  • 2 spl päevalilleseemneid
  • 1 väiksem sibul
  • 250 g lehtkapsast
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 küps avokaado
  • 0,5 laimi mahl
  • 0,5 (roosat) greipi
  • Pisut õli
  • Soola

Kuumuta pann, rösti päevalilleseemned kuldseks ning tõsta need kõrvale.

Samal ajal haki sibul. Kui seemned röstitud, siis lisa pannile pisut õli, lisa sibul ning pisut soola ja kuumuta kuni sibul on pisut pehmenenud - nii umbes viis minutikest.

Samal ajal eemalda lehtkapsalt tugevamad rootsud ning rebi lehed pisut väiksemaks.

Viska need lehed pannile ning kuumuta paar minutit vaikselt segades, kuni need õige pisut närtsivad.

Siis viska pannile ka kurnatud kikerherned, pigista peale laimimahl, maitsesta soolaga ning sega kiiresti läbi.

Puhasta avokaado ning greip.

Kui kõik see tehtud ning kikerherned ka läbi soojenenud on, siis jaga pannitäis taldrikute vahel ning lisa peale avokaado, greip ja eelnevalt röstitud seemned.

Märksõnad

Tagasi üles