Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: jõhvika-apelsini dipp verivorstide kõrvale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Erik Orgu erakogu

Toitumisnõustaja Erik Orgu soovitab verivorstide kõrvale teha dippi, mis pakatab maitsetest ja mõjub vorsti kõrval värskendavalt.

Vaja läheb:

  • 175 g verivorsti
  • 2 tl mett
  • 200 g jõhvikaid
  • 80 g apelsini
  • Soola
  • Tšillit

Jõhvika-apelsini dipp

Pane 200 g sulatatud jõhvikaid ja vesi potti, kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust ning lase tasasel tulel 2 minutit podiseda.

Senikaua fileeri apelsin (lõika noaga kõik valged osad, nii et alles jääks ainult oranž viljaliha 70 g).

Eemalda pott tulelt ja lase jahtuda mõned minutid, siis sega sisse kõik komponendid ning sega hoolikalt.

Seejärel kata segu köögikilega ja pane külmkappi seisma.

Küpseta verivorstid ahjus või prae pannil. Senikaua valmista jõhvika-apelsini dipp. Serveeri verivorstid jõhvika-apelsini dipiga.

Tagasi üles