Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: piparkoogidessert

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Maxima Eesti

Jõululauale sobib ideaalselt üks mõnus piparkoogidessert.

Vaja läheb:

  • Külmutatud jõhvikaid 200g
  • 20 protsenti hapukoor 600g
  • Piparkooke 130-150g
  • Kabi marja- ja puuviljatäidiste paksendaja 15 grammi
  • Kaneel
  • Suhkur

Tee nii:

Purustada blenderis piparkoogid nii peeneks kui saad, seejärel purustada blenderis jõhvikad suhkruga. Vahusta eraldi hapukoor suhkru ja Kabi paksendajaga (10-15 minutit).

Kui kõik eelnevad komponendid on valmis, siis dessert jaota kihtidesse. Esimene kiht ehk põhjaks läheb purustatud piparkoogimass, sellele lisa blenderdatud jõhvikamass ja kõige viimasem pealmine kiht on hapukoor (umbes 70 grammi jagu hapukoort jäta pealmiseks kihiks).

Kaunistuseks lisa üks piparkook, raputa peale veel kaneeli, lisa mõni jõhvikamari. Enne serveerimist hoia desserti külmikus. Voila, bon appetit ja mõnusat jõuluaega!

Allikas: Maxima

Tagasi üles