Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Retseptisoovitus: verivorsti-peekoni võileib

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erik Orgu erakogu

Toitumisnõustaja Erik Orgu soovitab verivorsti võileiva peale panna.

Vaja läheb:

  • 55 g praekapsast
  • 85 g verivorsti
  • 65 g ürdileiba
  • 35 g peekonit
  • 1 tl mett
  • 100 g jõhvikaid
  • 40 g apelsini
  • Soola
  • Tšillit

Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane verivorstid küpsema.

Senikaua valmista jõhvikakaste. Pane 200 g sulatatud jõhvikaid ja vesi potti, kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust ning lase tasasel tulel 2 minutit podiseda.

Senikaua fileeri apelsin (lõika noaga kõik valged osad, nii et alles jääks ainult oranž viljaliha 70 g).

Eemalda pott tulelt ja lase jahtuda mõned minutid, siis sega sisse kõik komponendid ning sega hoolikalt.

Seejärel kata segu köögikilega ja pane külmkappi seisma.

Prae pannil peekoni viilud ja leib (leiba võid ka ahjus küpsetada või rösteris röstida).

Kõige viimaseks prae pannil praekapsas.

Lõika verivorstist 1 cm paksused viilud diagonaalis.

Kui kõik on valmis, siis aseta leivaviilule peekoni viilud, siis praekapsas, siis verivorst ja kõige peale jõhvikakaste.

Märksõnad

Tagasi üles