Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toitumisnõustaja retseptisoovitus: toorpiparkoogimaius

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Erik Orgu erakogu

Piparkooke saab nautida ka kaalulangetaja. Proovi toitumisnõustaja Erik Orgu magustoitu, mida troonib vahva toorpiparkook!

Vaja läheb:

  • 1 tl melassi
  • 170 g köögi-skyri
  • 85 g lemmikmarju
  • 60 g pekaanipähkleid
  • 1 tl mett
  • 50 g kuivatatud datleid
  • Kaneeli
  • Vaniljekaun
  • Muskaatpähklit
  • Jahvatatud ingverit

Sega köögikombainis või saumikseriga 50 g datleid, 60 g pekaanipähkleid ja 0,5 tl melassi.

Vastavalt soovile võid maitseaineid rohkem/vähem lisada.

Valmista toorpiparkoogi taigen. Jaga valminud taigen kaheks võrdseks osaks. Sellest kogusest saab 2 toidukorda või 2 portsjonit. Tee tainast soovitud kuju.

Sega kausis skyr magusaine ja marjadega. Aseta piparkook skyrile ja naudi.

Tagasi üles