Piparkooke saab nautida ka kaalulangetaja. Proovi toitumisnõustaja Erik Orgu magustoitu, mida troonib vahva toorpiparkook!
Toitumisnõustaja retseptisoovitus: toorpiparkoogimaius
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 1 tl melassi
- 170 g köögi-skyri
- 85 g lemmikmarju
- 60 g pekaanipähkleid
- 1 tl mett
- 50 g kuivatatud datleid
- Kaneeli
- Vaniljekaun
- Muskaatpähklit
- Jahvatatud ingverit
Sega köögikombainis või saumikseriga 50 g datleid, 60 g pekaanipähkleid ja 0,5 tl melassi.
Vastavalt soovile võid maitseaineid rohkem/vähem lisada.
Valmista toorpiparkoogi taigen. Jaga valminud taigen kaheks võrdseks osaks. Sellest kogusest saab 2 toidukorda või 2 portsjonit. Tee tainast soovitud kuju.
Sega kausis skyr magusaine ja marjadega. Aseta piparkook skyrile ja naudi.