Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toitumisnõustaja retseptisoovitus: toorpiparkoogimaius

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erik Orgu erakogu

Piparkooke saab nautida ka kaalulangetaja. Proovi toitumisnõustaja Erik Orgu magustoitu, mida troonib vahva toorpiparkook!

Vaja läheb:

  • 1 tl melassi
  • 170 g köögi-skyri
  • 85 g lemmikmarju
  • 60 g pekaanipähkleid
  • 1 tl mett
  • 50 g kuivatatud datleid
  • Kaneeli
  • Vaniljekaun
  • Muskaatpähklit
  • Jahvatatud ingverit

Sega köögikombainis või saumikseriga 50 g datleid, 60 g pekaanipähkleid ja 0,5 tl melassi.

Vastavalt soovile võid maitseaineid rohkem/vähem lisada.

Valmista toorpiparkoogi taigen. Jaga valminud taigen kaheks võrdseks osaks. Sellest kogusest saab 2 toidukorda või 2 portsjonit. Tee tainast soovitud kuju.

Sega kausis skyr magusaine ja marjadega. Aseta piparkook skyrile ja naudi.

Tagasi üles