Õhksoojuspumpa tuleb korralikult hooldada

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhksoojuspumpa tuleb puhastada ka väljast, et tagada selle pikk eluiga ja töökindlus.
Õhksoojuspumpa tuleb puhastada ka väljast, et tagada selle pikk eluiga ja töökindlus. Foto: Anna-Liisa Mets

Õhksoojuspump on küll mugav võimalus kodu vähese vaevaga kiiresti soojaks saada, aga et seade teeks oma tööd võimalikult tõhusalt, tuleb seda korralikult hooldada. Kui selle tööpõhimõttega ollakse veel üldjoontes kursis, siis seda, kuidas hooldus tegelikult käima peaks, teatakse oluliselt vähem.

Õhksoojuspumpa tuleb kodus hooldada vähemasti kaks korda aastas: enne kütteperioodi algust ja pärast selle lõppu. «Hoolas omanik teeb kergema hoolduse iga kuu, eriti talvel, kui pumba välisosasse võib hooldamata jätmisel tekkida jää,» ütleb Kütt. Kui jää on tekkinud, aitab ainult tehniku kutsumine, mis on oluliselt kulukam kui kodune järjepidev hooldamine.

Samuti tasub silmas pidada, et õhksoojuspump ei ole igavene lahendus. Üldiselt peetakse seadme elueaks kümme aastat ja pärast seda on tavapärane, et nii mõnigi osa tuleb uuema vastu vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles