Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kõige parem meetod keedumuna koorimiseks on väga vähe tuntud (4)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: pexels.com

Keedumuna koorides kipuvad ikka peavalu valmistama pisikesed kooretükid, mis tuleb kas hoolikalt eemaldada või leppida sellega, et need hamba all krõmpsuvad. Aga on meetod, kuidas sellest murest vabaneda.

Tuntud kokk ja Ameerika Ühendriikide Kulinaariainstituudi õppejõud Frank Porto ütleb, et parim meetod muna koorimiseks on järgmine: 

  • Koputa muna põhjapoolt õrnalt katki sealt, kus on õhumull. 
  • Seejärel pista muna veega täidetud kaussi.
  • Koori muna vee sees - koor eraldub nii märksa kergemalt ja jääb ära igasugune mure kooretükkide pärast. Need eralduvad samuti vees vaevata. 

Kui tahad, et muna saaks ka perfektselt keedetud, tee nii:

  • Pane munad külma vette.
  • Keeda neid täpselt üks minut. 
  • Tõsta pott tulelt ja lase munadel kuumas vees kümme minutit järelvalmida.

Neid kaht nippi ühendades saate tulemuseks suurepärased keedumunad. Tasub proovimist!

Märksõnad

Tagasi üles