Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: mõnusalt krõbeda kamaraga imepehme seakülg

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Rait Tuulas

Kui otsid kosutavat ja suussulavat sealiharooga, mis ei nõuaks keerulist kokanduslikku akrobaatikat, siis just see retsept, mille peategelaseks mahlane seakülg, on õige valik!  

Restoranide Pull ja Härg köögivirtuoosid Enn Tobreluts ja Hanno Kuul jagavad retsepti isuäratava seakülje valmistamiseks. Hõrgult pehme liha ja krõmpsuva koorikuga seakülg valmib lihtsalt ja on soodne, sobides hästi nii argieineks kui ka pidulauale.

«Seakülg on üks mõnusaim liha üldse, mis õigesti valmistades lausa sulab suus. Soolvees pikalt maitsestunud lihatükis vahelduvad taised ja rasvasemad kihid hauduvad ahjus pehmeks rikkalikuks ampsuks, mis koos krõbedaks küpsenud koorikuga on vastupandamatu maitsekombinatsioon. Lisaks saab sellega hakkama iga kodukokk»“ sõnas Tobreluts.

Koostisosad:

  • Läbikasvanud seakülg
  • Sool

Valmistamine:

Vali meelepärase suurusega värske ja läbikasvanud seakülje tükk. Lõika terava noaga kamarasse triibud. Seejärel sega 1 liitri vee kohta 70 grammi soola ning lase lihal soolvees ööpäev seista. 

Nõruta lihast vesi välja ning küpseta maitsestunud seakülge praeahjus umbes 1,5 tundi 140 kraadi juures. Lõpetuseks keera kuumus 230 kraadini ning küpseta veel 20 minutit.

Tulemuseks pealt krõbe ja seest suussulav lihatükk.

Võta ahjust välja ja naudi ahjukartulite või röstitud köögiviljadega.

Tagasi üles