Toitumisnõustaja Erik Orgu soovitab pühadelauale magustoitu, mis on valmistatud naturaalsetest koostisainetest.
Retseptisoovitus: banoffee-maius
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 160 g köögi-skyri
- 35 g mandlivõid
- 15 g vahtrasiirupit
- 25 g kaerahelbeid
- 1 tl mett
- 20 g mandleid
- 2 tl kookosõli
- 65 g kuivatatud datleid
- 65 g banaani
- Soola
- Kaneeli
- Toorkakaod
- Vaniljekauna
Valmista mandlivõi, selleks rösti mandleid ahjus 180 kraadi juures 10 minutit ja siis jahvata köögikombainis või blenderis, kuni mass muutub kreemjaks. NB! soovitan teha suurem kogus mandlivõid korraga, nt 500 g, sest mandlivõi säilib väga kaua.
Sega 35 g mandlivõi, 65 g datlite köögikombainis, 15 g vahtrasiirupiga, 2 spl kookosrasvaga, soola ja vaniljega blenderis või saumiksriga ühtlaseks massiks. Kasuta 1-2 sl ühe toidukorra või ühe inimese kohta.
Viiluta banaan ja sega skyri ja meega, maitsesta toorkakaoga.
Rösti pannil kaerahelbeid ja mandleid kuni kaerahelbed on kuldpruunid, maitsesta kaneeliga.
Pane kausi põhja skyri ja banaani segu, siis röstitud kaerahelbed ja mandlid ning kõige peale karamell.