On väheseid magustoite, mis sobivad aastavahetuse peolauale nii hästi nagu see alljärgnev.
Retseptiidee: ideaalne magustoit aastavahetuse peolauale
Käsi püsti, kelle lapsepõlves oli üks kohustuslikke aastavahetuse magustoite tarretis vahukoorega?
Siin on selle sama vana hea klassiku uusversioon, mis, tõsi küll, sobilik eelkõige täiskasvanutele.
Vahuveinitarretis
4 dl vahuveini
1 tl sidrunimahla
3 tl želatiinipulbrit
0,5 dl suhkrut
0,5 dl viina
kaunistuseks nonparelle
Sega kasmepannil 3 dl vahuveini, sidrunimahl ja suhkur. Puista sisse želatiin. Lase sellel paar minutit pehmeneda, siis kuumuta segu madalal kuumusel, kuni želatiin on täielikult lahustunud. Selleks kulub umbes 2-3 minutit. Siis eemalda pann tulelt.
Sega sisse viin ja alles jäänud vahuvein.
Pihusta ahjupann üle toiduõliga. Vala saadud segu pannile ja tõsta kaheks tunniks külma.
Kummuta tarretis ühe tükina küpsetuspaberiga kaetud lõikelauale ja lõika tükkideks. Puista igale tükile nonparelle ja serveeri kohe.
Vaata rohkem SIIT.