Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptiidee: ideaalne magustoit aastavahetuse peolauale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

On väheseid magustoite, mis sobivad aastavahetuse peolauale nii hästi nagu see alljärgnev.

Käsi püsti, kelle lapsepõlves oli üks kohustuslikke aastavahetuse magustoite tarretis vahukoorega? 

Siin on selle sama vana hea klassiku uusversioon, mis, tõsi küll, sobilik eelkõige täiskasvanutele. 

Vahuveinitarretis

Artikli foto
Foto: delish.com

4 dl vahuveini
1 tl sidrunimahla
3 tl želatiinipulbrit
0,5 dl suhkrut
0,5 dl viina
kaunistuseks nonparelle

Sega kasmepannil 3 dl vahuveini, sidrunimahl ja suhkur. Puista sisse želatiin. Lase sellel paar minutit pehmeneda, siis kuumuta segu madalal kuumusel, kuni želatiin on täielikult lahustunud. Selleks kulub umbes 2-3 minutit. Siis eemalda pann tulelt. 
Sega sisse viin ja alles jäänud vahuvein. 
Pihusta ahjupann üle toiduõliga. Vala saadud segu pannile ja tõsta kaheks tunniks külma.
Kummuta tarretis ühe tükina küpsetuspaberiga kaetud lõikelauale ja lõika tükkideks. Puista igale tükile nonparelle ja serveeri kohe.

Vaata rohkem SIIT.

Tagasi üles