Valvekaamera kaaperdanud häkker osutus tänapäeva Robin Hoodiks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eetilise häkkeri õilis tegu.
Eetilise häkkeri õilis tegu. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerikast pärit mehe ehmatus oli suur, kui koju paigaldatud turvaseadmest ühtäkki võõras hääl vastu rääkis. 

Arizonast pärit Andy Greggi ehmatus asendus peagi heasüdamlike tänusõnadega. Seadmest tulnud hääl informeeris Andyt nimelt tema salasõna internetti lekkimisest. Ühtlasi hoiatas hääl, et tema kodu ning internetti ühendatud seadmed on sellest tulenevalt suure ohu all ning avatud internetimaastikul ringi luusivatele häkkeritele, vahendab thesun.co.uk. 

Mis veelgi enam - arvutimuukija teisel pool arvutit väitis, et tema kavatsused on head ning et antud episood on talle vaid hoiatuseks. Andy kodust oli anonüümse häkkeri sõnul saanud mängumaastik, kuhu võisid siseneda kõik, kellel vaid tahtmist jagus.

«Palun, palun ära karda,» ütles hääl, enne kui hakkas avama oma päritolu ning tagamaid. «Ma ei tea, kus sa praegu elad, aga kui keegi oleks tõesti niivõrd pühendunud, võiks ta su IP-aadressi kaaperdada,» seletas heatahtlik häkker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles