Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: gluteenivaba tatrarull vürtsikate sõstarde ja kohupiimavahuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Liisi Laanemäe

Kuna jõululaual kipuvad esirinnas olema pigem rammusad road, siis sobib õhtusööki lõpetama kõhusõbralik ja gluteenivaba versioon klassikalisest rullbiskviidist.

Rullkook saab tatralt mõnusa tekstuuri ja õrnalt pähklise meki. Soojendavate vürtsidega sõstrakiht lööb aga maheda kohupiima-mascarpone-kreemi kelmikalt särama. Salvesti toidublogia Liisi Laanemäe lubab, et tulemus on maitsemeeltele ergutav, kuid kõhule kerge ning maius sobib nii eesootaval pühadeajal lauale panekuks kui ka nädalavahetusel pere rõõmustamiseks.

Koostisosad:

  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 spl tatrajahu
  • 1 spl kartulitärklist
  • 2 spl kakaod
  • 320 g vürtsikat sõstrasalatit
  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 200 g kohupiima
  • serveerimiseks tuhksuhkrut

Valmistamine:

Vahusta muna suhkruga kohevaks. Sõelu juurde omavahel segatud tatrajahu, tärklis ja kakao. Sega ettevaalikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 8 minutit. Keera ahi kinni ja lase biskviidil veel 2 minutit ahjus olla. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberilehele ning jäta jahtuma.

Määri jahtunud biskviidile sõstrasalat. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks ning sega kohupiima hulka. Tõsta kohupiimakreem rullbiskviidile, keera pikemast servast rulli ning lase tund aega külmas taheneda. Enne serveerimist puista koogile tuhksuhkrut!

 
Tagasi üles