Pakane näpistab: on aeg kontrollida oma elektriseadmeid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära unusta oma kütteseadmeid!
Ära unusta oma kütteseadmeid! Foto: Pexels / CC0 Licence

Krõbeda talve saabudes on viimane aeg üle vaadata potentsiaalsed ohuallikad oma kodus.

Tuleohtu põhjustavad tihtipeale elektriseadmed ning ülekoormatud elektrijuhtmed. Inimesed ostavad kodudesse üha uusi tehnikaseadmeid, kuid elektrisüsteemide uuendamine jääb sealjuures tähelepanuta. Harvad pole ka olukorrad, kus elektrisüsteem on vana ja pistikupesi jääb puudu, mistõttu tehakse pikendusjuhtmetest ohtlikke jätkeid. Tulemuseks pikendusjuhtmesse ühendatud kodutehnika ja lisaks ka jõulutuled, mis tekitavad juhtmetes ülekoormuse ja on halvemal juhul tulekahju põhjustajaks. Ka käepäraste vahenditega parandatud elektriseadmed on ohtlikud ning ohumärgiks on sulamis- või põlemisjäljed seadmel. Elektrisüsteemid tasub enne talve saabumist üle vaadata ning vajadusel ka koolitatud spetsialist kutsuda. 

Pooled eelmisel talvel Seesam kindlustusele teatatud tulest tingitud kahjudest said alguse elektriseadmest - süttisid nii elektriradiaatorid, elektroonikaseadmed aga ka kodumasinad. Lisaks oli tõrkeid elektripaigaldites, millele järgnesid järelevalveta jäänud küünlad ja kütteseadmete riketest tingitud tulekahjud. Seesam vara- ja õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuht Dagmar Gildeni sõnul manitsevad nii kindlustajad kui päästjad igal aastal juba varakult inimesi talveks ettevalmistusi tegema ja oma kodude tuleeohutusse panustama. Paraku leidub endiselt ka palju selliseid majapidamisi, kus minnakse talvele vastu hooldamata elektri- ja kütteseadmetega ning valede kütmisoskuste ja -praktikatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles